sâmbătă, 4 aprilie 2009

Purtati cu voi in teren furia noastra!


Rezultatul sondajului spune totul despre optimismul ce domina in tabara RAPID-ista. E clar ca victoria este ceea ce va conta asta-seara pentru RAPID! Vom fi peste 2000 de suporteri in toate sectoarele stadionului. Eu unul, voi vedea meciul de la tribuna 0.
FORZA RAPID! (imi cer scuze pentru rapiditatea cu care am scris acest articol, dar ma grabesc sa ajung la meci)

luni, 30 martie 2009

Istoria ne obliga la un singur deznodamant: VICTORIA!


14 mai 1948. O alta zi neagra pentru Romania. Un alt club de fotbal se infiinteaza printr-un decret, practic secerand sperantele de continuitate sportiva ale cluburilor Unirea Tricolor si Ciocanul, cluburi ce vor desfiintate abuziv pentru a face loc unui club militian: dinamo Bucuresti. Si totusi, in 1990, dupa caderea comunistilor puteam scapa de aceasta echipa protejata a sistemului; dinamo, a fost la un pas de a nu-si mai putea continua activitatea sportiva datorita situatiei financiare prin care trecea clubul.

Din pacate, venirea comunistilor la putere nu a fost de bun augur pentru Romania, iar sportul rege, fotbalul, a avut cel mai mult de suferit din cauza dictaturii. ,,Marea putere” a reusit si ,,marea performanta” de a distruge ceea ce se construise in libertate, nemaitinand cont de absolut nimic. Anumite personaje hilare ale sportului romanesc fac referire la faptul ca cele mai mari performante s-au realizat la cluburile sportive: steaua si dinamo. Pai unde in alta parte se putea face performanta, cand jucatorii erau luati cu japca si dusi la cluburile comuniste, fiind obligati, amenintati sa-si continuie activitatile aici?! Nae Manea si Rica Raducanu sunt doar 2 exemple; ei fiind obligati sa joace pentru clubul condus de ceausescu! Si denumirile? steaua, dinamo…nu demonstreaza nimic? Oare numele acestor cluburi de unde provin? Nu cumva au plecat de sub tancurile rusesti? Sau este doar o pura coincidenta?

Este o saptamana grea, pentru ca trebuie sa razbunam o istorie mincinoasa a clubului din groapa, asa cum trebuie sa o facem de fiecare data cand jucam in compania clonelor comuniste. Aici, nu mai este vorba de bani! Baietii sunt nevoiti sa inteleaga ca trebuie sa se sacrifice la maxim, sa-si dea viata pe teren, sa demonstreze ca istoria acelei echipe nu reprezinta nimic pe langa istoria, traditia, onoarea, demnitatea noastra. Sunt sigur ca Nae Manea, Marian Rada, dar si Vasile Maftei sau Adrian Iencsi le vor injecta in sange rautatea de care va fi nevoie sambata.

Noi, suporterii…asa cum am zis-o in articolul anterior, trebuie sa mergem in groapa pentru a face Infernul Visiniu, sa mergem fara frica asa cum zice si un cantec vechi al nostru: ,,Si galeria e la fel precum este echipa/ Un Fat-Frumos ca din povesti ce nu cunoaste frica (...)”. Istoria pura, sincera, fermecatoare a noastra ne obliga sa tinem steagul sus! Sa le aratam copiatorilor din groapa ca spiritual RAPID-ului a fost, este si va fi intotdeauna unic si autentic!
Astept cu neradare acest meci si sunt sigur ca le vom da o lectie de fotbal, dar si de spectacol!
FORZA RAPID!