marți, 7 februarie 2012

RAPID-ul de altadata...

Traim intr-un prezent trist, unde fotbalul a devenit o afacere, iar marea majoritate a fotbalistilor sunt mercenari. Unde mai este acea expresie: ,,decat un gol urat, mai bine o bara frumoasa"?! Unde mai sunt asa zisele simboluri, jucatori care se confundau cu istoria si cu traditia echipei sau care erau cu adevarat trup si suflet pentru echipa?! Cu mult regret afirm ca au trecut vremurile in care fotbalul se manca pe paine si nu degeaba RAPID-ul era considerat pe buna dreptate atunci, Fat-Frumosul fotbalului romanesc. Avem traditie, istorie si mai ales onoare. Au fost vremuri grele in perioada comunista, insa au trecut, RAPID-ul rezistand eroic in fata clonelor comuniste.
Multi dintre noi, inclusiv eu, nu am prins acele vremuri, dar ,,veteranii" isi vor aminti cu siguranta multi jucatori din cei prezentati mai jos sau isi vor aminti cu placere de unele meciuri. Haideti sa vedem cum arata RAPID-ul in urma cu multe decenii in urma, cum arata primul bilet la un meci de fotbal, cum se vede de pe "luna" Templul Sacru al fotbalului romanesc: Giulesti sau cum au aratat emblemele clubului nostru drag de-a lungul celor aproape 89 de ani.
RAPID-ul de altadata...



























luni, 6 februarie 2012

Ce-a mai ramas din noi?!

Incet incet, impinsi de vremurile in care traim, ne transformam fara sa ne dam seama in roboti. Unde mai sunt moralitatea, demnitatea, sinceritatea sau unde mai sunt corectitudinea, onoarea, bunatatea?! Parca o data cu schimbarea prin care trecem, lasam in urma si dam uitarii practic la ceea ce reprezinta conditia umana! Uitam pentru ce ne-am nascut si uitam ca suntem oameni! Uitam sa traim omeneste si o facem mecanic, parca am fi teleghidati! Multi se lasa influentati de anumite persoane, transformandu-se parca intr-un Cerber, folosind arta disimularii ca Alexandru Lapusneanu, in opera cu acelasi nume de Costache Negruzzi.

De-a lungul anilor am simtit cu adevarat pe propria piele ce inseamna rautatea si mediocritatea tipice pana la urma oamenilor, ce inseamna ca fi lovit cu noroi pur si simplu fara niciun rost. Are mare dreptate Rappa atunci cand spune ca in viata nu trebuie sa ai antidot pentru animalele omenesti, ci sa fi antitot la tot ce te-nconjoara. Am mai spus in articolele mele precedente si ma repet...avem nevoie de un scut, de un scut imaginar, dar eficient indreptat asupra mocirlei in care se zbat atatia si atatia mediocrii, perversi, ipocriti, invidiosi etc., cu precizarea ca ei nu pot fi numiti oameni.
Atata timp cat nu lasam pe nimeni sa ne conduca viata, sa ne influenteze viata, atata timp cat suntem imuni la tot ce ne-nconjoara, atata timp cat avem coloana vertebrala, suntem oameni in adevaratul sens al cuvantului.
Nu trebuie sa ne lasam schimbati, pentru ca nu ne demodam daca traim in respect de sine. Sa se schimbe cei care nu au idealuri in viata, cei care considera ca viata este doar o joaca, insa efectul de turma nu trebuie sa afecteze moralitatea si demnitatea. Si pana la urma, ce intelegeti prin schimbare? In ce sa ma schimb? Din om in animal? Lumea a devenit o jungla, in care supravietuiesc atatea si atatea animale...din pacate...

Vreau sa mentionez si nu vreau sa fiu inteles gresit, dar atunci cand zic schimbare, ma refer strict la caracter, la personalitate, practic la felul de a fi al oamenilor. Din punct de vedere al tehnologiei, aceasta avanseaza, noi trebuie sa fim in pas cu ea, dar sa ramanem la fel sufleteste.
Imi doresc din tot sufletul ca mesajele pe care vi le transmit sa nu se risipeasca ca praful in aer si sa va puna pe ganduri, pentru ca impreuna putem sa schimbam lumea-n bine...
Respectati-va pe voi insiva si veti stii ca respectati si sa pretuiti viata si tot ce inseamna ea.