joi, 25 iunie 2009

LA MULTI ANI MARELUI NOSTRU RAPID!!!


Astazi, 25 iunie, se implinesc 86 de ani de la nasterea unui MIT (25 iunie 1923) !

Cel mai original si autentic club din Romania!
Trebuie sa fim mandrii pentru ca am fost, suntem si vom fi mereu primii, in timp ce altii ne vor copia pentru ca la ei originalitatea nu exista si nu va exista niciodata.
Cum sa nu iubesti RAPID-ul? E o intrebare al carui raspuns il gasesti in adancul sufletului curat, alb; si al inimii, o inima care pompeaza din ce in ce mai intens sange visiniu.
86 de ani…o cifra impresionanta, o cifra care arata istoria si traditia desavarsita a clubului nascut din dorinta de a face arta pentru arta, din pasiunea de a juca fotbal in stare pura…
Indiferent de situatia grea prin care trece RAPID-uletul, noi, suporterii NU vom lasa niciodata ca RAPID-ul sa moara...inima noastra bate doar pentru RAPID, pentru ca RAPID poate fi asociat oricand cu farmecul vietii!

Sa ne aducem aminte de cateva dintre evenimentele remarcabile ale RAPID-uletului in cei 86 de ani:

RAPID este prima echipa romaneasca ce a ajuns intr-o finala de cupa europeana in 1940, finala ce nu s-a disputat din cauza razboiului, contra celor de la Ferencvaros Budapesta.

RAPID este singura echipa romaneasca care a cucerit de 6 ori consecutiv Cupa Romaniei in perioada 1936 - 1942.

RAPID este prima echipa din Romania care are infiintata oficial Liga pentru suporterii RAPID-isti (LSR).

RAPID este prima si singura echipa din Romania care are infiintat deasemenea, un club aristrocratic, avand urmatorul motto: "Credo quia absurdum" - "Numai asa poate sa fie iubit RAPID-ul".

RAPID este prima si singura echipa din Romania pentru care cerneala a curs neincetat in paginile cartilor scrise de catre marii cronicari sportivi, din care amintim: ,,Glasul rotilor de tren” (Ioan Chirila); “Rapid nu opreste in garile mici" (Fanus Neagu); Rapid, iubire fara sfarsit (M. Barbulescu); Fenomenul Rapid, legenda continua (C. Costache, Ion Carstea).

RAPID este prima echipa din Romania care si-a lansat oficial o revista a clubului, in urma cu mai bine de 11 ani.

RAPID este singura echipa din Romania care s-a situat timp de cateva luni in primele 10 echipe din lume, conform The International Federation of Football History & Statistics (IFFHS), in anul 2006, atunci cand in acel sezon de Cupa Uefa, RAPID a eliminat 2 favorite la castigarea trofeului: Feyernoord-ul lui Kuyt si Kalou; precum si Hamburg-ul lui Van Buyten si Van der Vaart; ajungand pana in sferturile Cupei Uefa.

RAPID este prima echipa romaneasca care a introdus logo-ul FCRB.

RAPID este singura echipa din Romania care pastreaza in repertoriul sau cele mai multe cantece ale galeriei si nu numai, cantece originale; majoritatea lor le puteti gasi si pe blog, in postarile mai vechi.

Si iata ca, la aniversarea frumoasei varste de 86 ani, RAPID devine prima si singura echipa din Romania pentru care-i este dedicat de catre fani un album complet. Cantece, ale caror versuri descriu cu acuratete tot ceea ce inseamna Rapid, pentru noi, suporterii care incercam sa ducem legenda nascuta in 1923 mai departe.
Albumul va fi lansat pe 28 iunie, de la ora 21:00 in Club Malibu, unde in rolurile principale vor fi Leasa si Rappa, si care va fi intitulat "RAPID 86".

Sa nu uitam de vremurile in care Dan Coe, Ozon, Baratki, Sandu Neagu, Rica Raducanu alaturi de multi multi multi altii au scris istoria creand acest spirit unic si incontestabil.
Rapid are cei mai patimasi suporteri…In timp ce multe persoane erau obligate sa ,,tina” cu echipele comuniste, RAPID juca in divizia B cu 40.000 de suporteri pe ,,Republicii”.
O istorie curata, frumoasa cu traditie si glorie.

Toti suporterii RAPID-isti care avem sufletul alb si sangele visiniu uram ,,La multi ani” Marelui Nostru RAPID.
Impreuna sa ducem aceasta legenda nascuta in 1923 mai departe, pentru ca numai impreuna putem scrie istoria...