vineri, 12 iunie 2009

Dezamagirea ce ne sfasie inima...

In urma cu un an, Copos-Taher faceau multe promisiuni, facandu-ne pe noi sa speram ca sezonul ce va urma va fi unul exceptional, un sezon in care ne vom impune si vom reusi sa cucerim cel putin un trofeu. Antrenor nou cu un oarecare nume, dar si cu un salariu exorbitant pentru Romania, jucatori platiti regeste cu mult peste adevarata lor valoare. Un exemplu ar fi acela ca in loc sa fie tinut Coman, s-a preferat sa fie adus acest individ Pardo, care ne-a mancat in putinele meciuri pe care le-a jucat.
Greseli impardonabile, greseli care ne-au costat intr-un final.

Prezentarea lotului s-a facut intr-un meci cu O.Lyon. Toate bune si frumoase, mai ales ca inceputul de retur a fost unul reusit, Rapid castigand chiar impotriva campioanei, CFR Cluj. Tind sa cred ca totul a inceput sa se distruga dupa meciul pierdut in deplasare cu Otelul Galati. Insa, imediat a venit victoria de pe Giulesti cu rivala dinamo, iar esecul meciului anterior a fost uitat. Dupa acest meci insa, a inceput adevaratul declin. In campionat, echipa oscila, iar eliminarea din primul tur al Cupei Uefa, a inflamat spiritele Rapid-iste.

Incet-incet, totul a inceput sa se schimbe dramatic, se vorbea la un moment dat chiar de faliment; de ceea ce ne era frica noua, Rapid-istilor, n-am scapat. "Fericirea" dintre Copos si Taher, n-a tinut decat cateva luni. S-a rupt totul intre ei, s-a rupt totul si la echipa, zilele devenind apasatoare pentru jucatori, dar si pentru noi, suporterii.
S-a ajuns si la dorinta de a scapa de jucatori, chiar de staff-ul tehnic, pentru a mai reduce din cheltuieli.

Revenirea lui Rada in pauza de iarna a fost de bun augur cateva meciuri, apoi iar s-a rupt totul. A incercat sa schimbe ceva si Hizo, dar in afara victoriei din ghencea, cu steaua, nu prea i-a mai iesit nimic, desi am fost la un singur gol de calificarea intr-o cupa europeana. Tot sezonul s-au tot cautat vinovatii, dar parerea mea este ca daca ar fi sa se schimbe ceva, atunci sa se schimbe totul, dar absolut totul pe toate departamentele, compartimentele...totul!

A fost un sezon, in care nelinistea, nesiguranta zilei de maine a unor jucatori ca ar putea fi dati afara din casele in care stateau (vezi Bozovici) si multe alte probleme domneau in Giulesti.
A fost un sezon, in care singurele realizari au fost victoriile cu CFR Cluj, dinamo si steaua. Atat! In rest, un sezon cu meciuri oscilante (mai multe esecuri, decat victorii). Un sezon in care Rapid termina pe locul 8 dupa 12 ani si surprinzator...este sezonul in care s-au bagat cei mai multi bani, insa fara niciun rost. O echipa se face si cu bani putini, cu rabdare. O echipa trebuie sa fie unita, sa se simta ca toti sunt o familie. Greu la noi, pentru ca presiunea creste dupa prima infrangere.

Ar mai fi multe de zis, dar cuvintele sunt degeaba...Ramanem cu un gust amar si cu speranta din fiecare an ca poate lucrurile se vor schimba in bine.
Ne asteapta vremuri grele...mult mai grele decat cele prin care am trecut in acest sezon...Imi este teama sa ma gandesc la viitor. A venit momentul ca George Copos sa plece, dar cum toti au inceput sa fuga de el, greu de crezut ca se va gasi cineva sa investeasca la Rapid.
Orice s-ar intampla, nu trebuie sa lasam niciodata RAPID-ul sa moara, pentru ca RAPID-ul e al nostru, al suporterilor.
Mandru ca sunt RAPID-ist!
FZR