sâmbătă, 16 mai 2009

PRIVITI TABELA: sTEAUA 1 - 2 RAPID


Ce poate fi mai frumos cand bati echipa fostului dictator comunist, chiar in propria vagauna?! O seara superba din toate punctele de vedere. Felicitari baietilor, care prin aceasta victorie si-au spalat toate pacatele. Felicitari galeriei Rapid-iste, care a facut cu adevarat spectacol atat in peluza, cat si pe traseul spre stadion. Felicitari suporterilor Rapid-isti, care au avut curajul sa se manifeste la tribuna 1 (inclusiv mie:)), mai ales dupa golul al doilea semnat de Spadacio, cel care deschisese si scorul in ghen(ce)a. Cat despre Viorel Hizo...Fantastic! Multumim Domnule Hizo! Ne-ati oferit o seara magica.

Insa, daca meciul se juca pe Giulesti la 2-1 pentru Rapid, sigur micii ,,atleti" se mai agatau de ceva ca si in sezonul trecut, atunci cand au facut un sprint spre vestiare ca niste LASI. Si daca in acel meci de pe Giulesti, mentalitatea de las nu exista la aceasta echipa de langa cimitirul ghen(ce)a, sigur paraseau si atunci terenul (dupa terminarea timpului regulamentar) invinsi! Dar aseara, ne-am razbunat cu varf si indesat!

NU ma intereseaza daca steaua se califica sau nu in Europa League; ma intereseaza ca saptamana viitoare, Rapid sa-i invinga pe olteni si sa obtina calificarea intr-o cupa europeana.
Cat despre rasism, am facut niste poze in tribuna celor din ghen(ce)a si le voi posta intr-unul din articolele viitoare (sunt sugestive, nu este nevoie de comentarii). Vorba lui Nae Manea: ,,Cei care ne fac tigani sunt mai carbuni de 10 ori ca noi". CORECT! Numai orbii nu vad asta! Dar totusi, ce aveti cu idolii vostrii lacatus sau banel? Ce vina au ei ca s-au nascut intr-o etnie minoritara? Aaaa...era sa-l uit pe petre marin, iar lista poate continua... Decat sa ne faceti pe noi ,,tigani", mai bine v-ati uita in stana voastra; ar fi mult mai indicat si mult mai bine!


Ole, ole, Multumim RAPID-ule!!!!

luni, 11 mai 2009

"VOI suporteri pentru cupe si flori, NOI din pasiune pentru aceste culori" (Legione Granata)


Trecand prin cartierul in care se afla echipa infiintata prin decret comunist, mi-a atras atentia un indemn derizoriu:,,Ne patezi istoria Gigi pleaca"...Total gresit! Penibilul atinge cote ridicole in absurdul inteligentei asa zisilor suporteri de langa cimitirul ghen(ce)a. Cine stie cu adevarat istoria echipei CSCA, stie ca JiJi becali nu face altceva decat sa continuie o istorie patata inca de la inceputurile ei, mai exact in data de 7 iunie 1947, atunci cand se desfiinteaza abuziv o echipa de traditie in fotbalul romanesc: Carmen (ocupanta locului 2 in sezonul anterior desfiintarii 1946-1947). De aici a pornit abuzul echipei protejate de ceausescu: CSCA (un nume venit de pe fronturile rusesti).

Ceea ce putini stiu este ca CSCA a retrogradat in divizia B, dar a stat acolo doar 2 saptamani, revenind in prima divizie ajutata de sistemul comunist. Asta se intampla in 1948, in primul an pe prima scena a fotbalului romanesc, unde CSCA in cele din urma prinde barajul de supravietuire. De mentionat ca meciurile de baraj s-au disputat pe stadionul Giulesti. Un articol in care s-a vorbit detaliat despre acest abuz a fost publicat in ziarul Libertatea in urma cu ceva vreme.

Evenimentul Zilei dezvaluie si el intr-un articol ce a fost publicat in urma cu aproape 1 an, despre alte abuzuri ale echipei ceausiste. Cotidianul arata ca in urma cu peste 5 decenii, conducatorii Romaniei discutau fara nicio jena despre diverse nereguli cum ar fi abuzuri, amenintari, racolari. Persoana care era vizata de aceste acuzatii era nimeni altul decat nicolae ceausescu, responsabil de CSCA. Acesta era acuzat ca inroleaza cu forta sportivi (2 exemple elocvente: Rica Raducanu, Nae Manea), le ameninta familiile acestora daca ei nu doresc sa se supuna ordinelor; deasemenea era acuzat ca santajeaza arbitrii si ca timoreaza echipele muncitoresti (cum a fost si cazul Rapid-ului). Aceste acuzatii au venit in anul 1953, un an care a ramas celebru in lumea fotbalului romanesc si nu numai, tot din cauza lui nicolae ceausescu, care a desfiintat echipa ASA Campulung Moldovenesc (ocupa locul 1 in acel moment) pentru ca CSCA, de care raspundea, sa ia titlul de campioana.
Aceste exemple demonstreaza ca istoria mincinoasa si patata a celor din ghen(ce)a a inceput in momentul infiintarii lor. Iata si niste declaratii ale unor oameni importanti la acea vreme, declaratii aparute deasemenea in EVZ:
,,CCA contreaza jucatorii in dorinta de a slabi gruparile adverse. Asa este cazul lui Petschovschi, Titu Popescu, Traian Ionescu, si multi altii” (Dumitru Petrescu, membru al sectiei de Propaganda si Agitatie).
,,La meciuri, in special cand joaca dinamo si armata, stadioanele sunt aglomerate de militari si dinamovisti. Peste tot vezi sepci kaki si sepci albastre!” (Manole Bodnaras, presedinte al Comitetului pentru Cultura Fizica si Sport).

Sa ne mai aducem aminte de cazul ,,bricheta”, in care lasitatea de care a dat dovada lovin & compania arata clar ca aceasta echipa a ramas ca si acum 62 de ani aceeasi echipa care distruge spectacolul, competitia, pretandu-se asa cum a facut-o mereu la obtinerea de rezultate in afara terenului de joc. Asta e clubul CSCA! Cu asta oare va mandriti voi? Nu uitati ca multi ani stadionul vostru in zi de meci era verde! Oare de ce? Si totusi prea multe abuzuri facute de acest club... In 1989, ati fost atat de aproape de desfiintare... Ar fi fost o eliberare pentru fotbalul romanesc.
Istoria nu a fost patata de JiJi becali, ci chiar de la infiintare. O istorie ce va ramane mincinoasa pentru totdeauna!
Asa echipa, asa „suporteri”.... ,,Suporteri” care pot fi definiti copia xerox a noastra, a Rapid-istilor. Nu au pic de originalitate, au fost si vor fi mereu in urma noastra. Dau deasemenea si niste exemple care demonstreaza acest lucru. Logo-ul FCRB a aparut cu mult inaintea fcsb-ului. Un alt exemplu ar fi cantecele copiate de catre cei din ghen(ce)a cum ar fi:
- varianta originala RAPID: „Rapid-ul nostru chiar daca-i de toti furat/ Are sufletul curat/ Rapid-ul nostru, il iubim si il stimam/ Spre victorie il purtam”
varianta "suporterilor" din ghen(ce)a: ,,steluta noastra are sufletul curat/ Nu ca dinamo s*****t/ steluta noastra o iubim si o stimam/ Spre victorii o purtam”
- varianta originala RAPID: ,,S-a strans iarasi in tribuna/ Galeria cea mai buna/ Din intregul Bucuresti/ Pentru noi e sarbatoare/ Azi joaca o echipa mare/ E Rapid-ul din Giulesti"
varianta "suporterilor" din ghen(ce)a: ,,Si-am venit cu mic, cu mare/ Galeria cea mai tare, din întregul Bucuresti/ Azi e zi de sarbatoare/ Joaca o echipă mare/ Joaca steaua Bucuresti!"

Privind poza de mai sus, putem spune ca ,,Visiniul e peste tot il vezi la fiecare pas”, asa cum zice Leasa intr-unul din cantecele sale. Si da! Are dreptate! Si daca putem la socoteala si tablitele din cartierul ghen(ce)a care ne ghideaza spre stadionul ghen(ce)a, scrise deasemenea cu alb si visiniu, putem spune ca ne simtim cu adevarat peste tot acasa si asta conteaza pentru noi, Rapid-istii. Indiferent de zona, visiniul face legea.

Ne asteapta un meci greu vineri, nu ne va fi usor, un meci in care orice e posibil, dar trebuie sa luptam pana la capat, sa nu ne dam batuti.
Inchei acest articol, in care am vrut sa prezint pe scurt momentele negre ale fotbalului romanesc realizate de clubul CSCA, cu o poza. Nu sunt rasist, pot spune ca unii oameni catalogati ,,tigani" sunt mai romani decat romanii. Ceea ce nu inteleg este cum putem fi facuti noi tigani, chiar de catre rromii adevarati? Din categoria tiganii striga tiganii, va prezint 2 poze sugestive:














(aceasta ultima poza este o comparatie intre suporterii Rapid-isti si cei care sustin echipa din ghencea - se poate vedea clar esentialul)
Sunt total uimit de unele persoane de etnie rroma care isi injura propria rasa, este foarte grav, dar fiecare are dreptul sa strige ce vrea.

FORZA RAPID!