luni, 9 august 2010

Un taram de basm...Paleokastritsa


Dorind sa ,,evadez" intr-un loc care sa-mi aduca liniste sufleteasca, dar si relaxare, dorind sa scap macar pentru putin timp de persoanele care mai degraba sunt dornice de a face rau si nu bine, am decis ca impreuna cu cativa dintre prietenii mei sa plecam pe o insula de pe teritoriul Greciei.
Chiar in aceasta dimineata m-am intors din vacanta pe care am petrecut-o pe insula Corfu, mai exact in Paleokastritsa, locul unde in mitologia greaca s-a intalnit Ulysse cu iubita sa Europa; de aici venind si numele continentului unde se afla si tara noastra. Despre alte informatii legate atat de mitologie, cat si de istorie sau de cultura le gasiti pe internet, nu are rost sa le dezvolt in acest post, pentru ca tot ceea ce vreau sa va arat sunt imaginile; imagini care vorbesc de la sine.
Ceea ce pot sa va mai spun este ca insula Corfu, in special zona Paleokastritsa este Raiul pe Pamant, un loc cu adevarat magnific, este locul binecuvantat de Poseidon, fiind una din cele mai frumoase minuni creeate de natura. Pe langa superba panorama creata de unirea muntelui cu marea, aici se mai regasesc munti subacvatici, pesteri cu corali in stancile de pe mare, 5 golfuri, iar apa marii ia culoarea de turcoaz.