joi, 15 martie 2012

Trebuie sa credem cu tarie in ceea ce ne dorim!

Fie ca este vorba de RAPID-uletul nostru, fie ca este vorba despre orice alt lucru sau dorinta, trebuie sa credem ca putem obtine maximum din tot ceea ce ne dorim. Este usor sa ne formam vise, unele foarte indraznete, dar de multe ori renuntam chiar fara sa vrem la multe dintre ele.
Greseli facem cu totii, acest lucru este nativ...insa prostia omeneasca este ca nu invatam nimic din aceste greseli si continuam sa le repetam pana cand ne dam seama ca la un moment dat este mult prea tarziu sa mai reparam ce am stricat...e ca si cum ai bate cateva cuie intr-o usa, apoi le-ai scoate si intr-un final constatam ca acele gauri lasate de cuie au ramas si vor ramane mereu, nu le mai putem acoperi. Acelasi lucru il putem zice si despre sufletul nostru, inima noastra. Impinsi de tentatiile pe care le avem la tot pasul, multi oameni cad in ele, dar cand isi vor revini cu picioarele pe pamant (caci mai devreme sau mai tarziu va veni si vremea aceea) va fi mult mult prea tarziu sa mai intoarcem din drum persoane dragi, persoane iubite, chiar si pe propria noastra familie.
Asa cum am mai zis perfectiunea exista...este foarte simplu atunci cand stii ce-ti doresti, ce vrei de la tine, de la viata, cand esti absolut sigur ca poti spune NU tentatiilor si efectului de ,,turma"; poti duce o viata sigura, plina de incredere si vei fi dornic sa lupti pentru propriile dorinte, sa ai idealuri marete, sa ai practic acel impuls care te va propulsa spre o "lume" diferita spiritual. Nu vorbesc despre acea perfectiune trecatoare, adica de corpul nostru, ci de perfectiunea sufleteasca...tot ceea ce facem bun sau rau, facem impinsi din interior. Lacrimile, zambetul de pe buze, orice stare am avea-o, vine din interior.
Auzeam la multe persoane expresia ,,o viata avem, trebuie sa profitam de ea". Nu stiu daca aveau in minte lucruri bune cand ziceau asta, dar asa este, o viata avem si trebuie sa profitam de ea in sensul bun al cuvantului. Sa avem grija de noi si sa pretuim persoanele care merita cu adevarat toata dragostea si iubirea noastra.
As putea sa scriu sute de randuri despre acest subiect, dar oricat as scrie concluzia este una singura: suntem cu totii muritori, dar pana cand va veni "clipa", trebuie sa credem in noi, in fortele noastre, sa nu ne batem joc de viata, sa nu ne batem joc de noi si sa nu incercam sa luam viata la ,,misto", pentru ca atunci cand ea ne va lua la ,,misto" nu cred ca va fi bine. Sa credem in Dumnezeu, sa luptam pentru ceea ce visam, iar prin faptele noastre sa demonstram ca suntem buni sufleteste cu adevarat si sa nu ne dam ceea ce nu putem fi.
Personalitatea noastra este unica, iar daca avem o viata traita in iubire, liniste, in pace sufleteasca, o sa avem si fericirea si implinirea deplina pe absolut toate planurile.

2 comentarii:

  1. Frumoase ganduri.... FZR!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Imi place sa-mi exprim gandurile si sa spun ceea ce simt si ma bucura nespus de mult atunci cand intalnesc persoane cu care sunt pe aceeasi lungime de unda referitor la ceea ce cred eu ca despre viata in general. FZR

    RăspundețiȘtergere