marți, 10 martie 2009

Mai exista fair-play?

Fotbal, baschet, handbal, volei etc.; pe scurt sportul. Ma uit la televizor, citesc articole de presa...nimic schimbat. Se vorbeste numai de bani, de putere, de manevre...toti avand interese de a ajunge acolo sus fara prea mult efort, fara emotii; meciul sa se joace in culise, nu pe terenul de joc. Daca inainte de 1989, eram obisnuiti sa ducem o lupta crunta impotriva sistemului comunist care pusese stapanire pe toate planurile, luandu-ne placerea de a ne bucura de fotbal in special, dupa '90 se pare ca lucrurile nu s-au schimbat cu nimic. Numai ca acum, in loc de jucatori luati cu japca sau abuzati, avem valize, avem mult circ. Un circ ieftin si totusi atat de inutil.
Fotbalul, este o afacere foarte profitabila, daca se investeste in culise. Nu ma mai mira nimic; afacere este si carnea "vie"...afacerea se poate face din orice in ziua de azi, legal sau ilegal prea putin conteaza pentru unii. E totusi trist, pentru ca, daca ne referim la sport, in asa fel nu mai exista competitie. Unora le place minciuna, traiesc in minciuna si asa vor trai mereu. Au uitat ca mai presus de interese sunt alte lucruri mult mai importante precum onoarea sau demnitatea. Am ajuns rau la acest nivel, dar asa traim de zeci de ani, ne-am obisnuit cu balciul. Nu ne va fi greu sa continuam in modul acesta, mai greu ar fi sa se schimbe lucrurile in bine si oricum nu stiu cati ar avea interes ca lucrurile sa se imbunatateasca. Eu, unul tind sa cred ca mai exista oameni competenti care pun pe primul loc pasiunea, demnitatea, onoarea; oameni care au ,,coloana vertebrala". Vorbim totusi de un sport, in care competitia ar fi mult mai atractiva, daca se joaca pe teren si nu in culise sau in diverse locuri. Totusi, in ziua de azi, fair-play-ul se gaseste tot mai rar, poate tenisul ar fi cel mai curat sport, interesele fiind vadit mai mici decat in alte sporturi.
Nu ne ramane decat sa asteptam si speram ca nu in zadar, acea sclipire care va lumina sportul, repet, in special fotbalul va veni cat mai repede posibil.

4 comentarii:

  1. foarte bun articolul. felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. merci...dupa parerea mea cam asta e realitatea, din pacate...:(

    RăspundețiȘtergere
  3. FELICITARI ! PENTRU MODUL IN CARE AI SINTETIZAT REALITATEA IN FOTBALUL NOSTRU...CEL DE TOATE ZILELE , ALUZIILE CAPATA IMAGINI CLARE CU PERSONAJE CARAMBOLESTI , FAIR PLAY UL RAMANE DOAR LA STADIU DE VORBA SCAPATA PRINTRE DINTI , IMPOSTORII SI SFORARII CONSACRATI TIPA CEL MAI TARE SI IMPROASCA CU MIZERIILE LOR SI CEA CE ESTE INCA NEATINS , SANSA NOASTRA SI A ALTORA ESTE DOAR CREZUL INTR UN MIT !!!.... HAI RAPID !

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este Aldo. Din pacate, traim intr-o lume unde banul dicteaza, unii oameni fiind prea mult insetati de putere, de dorinta de a-si arata ,,muschii inutili" in societate. Pentru interese, se calca peste orice lucru frumos, inclusiv fair-play...nu se mai tine cont de nimeni si nimic. Ceea ce trebuie sa facem este sa nu ne lasam inselati de acesti parveniti si sa tinem capul inainte si privirea dreapta...

    RăspundețiȘtergere